2010-06-06

Frossa i smaker

Det är här alla smaker finns. Ta en titt på klippet och få inspiration till hur det blir mer grönt på middagstallriken.



Idag är sist dagen i Kungsan och Louise kommer att pratar om skillnaden på rött och brunt kött. Och kan vi tänka oss att köpa brunt kött? Kom hit och tyck till eller ge oss dina synpunkter på bloggen.

5 kommentarer:

  1. Tack Sara!
    Toppen förslag till att hitta en köttfri dag.
    Kram Cissi

    SvaraRadera
  2. Mycket fokus på mejeriprodukter i en film kring vegetarisk mat. Men kanske är begreppet vidgat?

    /Kajsa

    SvaraRadera
  3. Om fetaost, ägg och yoghurtsås upplevdes som mitt fokus så måste jag upprepa: Chili, bönor, sparris, rotfrukter, soltorkade tomater, lime, och alla fantastiska örter. Låt det bli mer grönt på middagstallriken, varje dag.

    SvaraRadera
  4. Vegetarianen BB2010-06-15 18:26

    Det är jättebra att du tar upp vegetariskt (som annars enligt mig har en alldeles för liten plats i de flestas kost). Men eftersom det är många som är så otroligt ovetande om variationen i vegetarisk mat idag är det bra att presentera andra proteinkällor än ost, ägg och yoghurt. Förutom tiotals sorters bönor finns det ju t.ex. kikärter och linser. Det är många som inte tänker på att bönor (sojabönor) ger tofu, tempeh, tzay och andra produkter. Quorn finns ju också. Jag märker att många restaurangers enda vegetariska alternativ har bara ost som proteinkälla, kanske inte det mest nyttiga som finns... Ta alltså gärna upp rätter med lite mångsidigare vegetariska proteinkällor! Tack för inspirerande artiklar och inlägg i övrigt!

    SvaraRadera
  5. Tack för bra synpunkter, jag tar med mig detta och återkommer med mer linser, bönor och kikärter som jag för övrigt älskar.

    SvaraRadera