2009-11-02

Bli fisksmart


Det finns två viktiga saker med fisk förutom att den ska vara fångad på ett sätt som bevarar mångfalden i haven: Laga den inte för länge och snåla inte med saltet.
Fisk är bästa snabbmaten och att du skulle behöva vara fiskkock för att lyckas är en myt. Laga någon av följande fiskrätter och jag lovar att du kommer att mötas av jubel.

  • Knapriga och hemgjorda fiskpinnar kommer garanterat att få familjens mest inbitna fiskmotståndare på fall.

  • Fiskburgare mixas och steks på ett kick. Låt barnen hjälpa till och om du vill servera dem i hamburgerbröd.
I morgon är jag med och fisk-tipsar när Änglamarkspriset delas ut. Temat för årets pris är världens fiskarter och hållbart fiske.

Bra fiskar i frysen-tips:
Välj fisk med MSC och KRAV-märkning som garanterar att den är fångad på ett sätt som bevarar mångfalden. Sej, kolja, lax i portionsbitar och torsk är utmärkta att ha till hands i frysen.

1 kommentar:

  1. Mmmm, fiskpinnarna låter jättegoda, dom måste jag testa!

    SvaraRadera