2009-11-04

Matprat

Ni som inte hann se mig i morse, här är ett filmklipp. Att välja färska morötter istället för en läsk är att göra livet väl svårt. Ta genvägen via frukjuicen istället, den är bra mycket bättre än tillsatsfylld läsk. Titta på inslaget och jag blir jätteglad om du återkommer med:

Förslag, idéer och tips på hur vi ska göra stressen runt maten mindre.



3 kommentarer:

  1. Morötter är gott, jo visst men inget alternativ till en dryck..bättre då att knapra morötterna som de är samt dricka en "bra" juice eller annat till.
    Jag tror mycket på att det är viktigt att engagera unga, gärna redan i förskola/skola til att uppskatta och känna igen bra mat.Närproducerat, närlagat! o med möjlighet att påverka. Politiker skulle dessutom behöva höja kunskapsnivån om kost och dess betydelse. Kommunens tjänstemän behöver lära sig att ställa andra krav i offentliga upphandlingen. Idag påstås det att det inte går att handla närproducerat...visst går det att dela en upphandling så att det finns fler alternativ att völja på. Det går också att skriva kravspecifikationen på fler sätt än det som är vanligt idag utan att det strider mot diskrimineringsprincipen. Vilja, kunskap och engagemang saknas tyvärr hos dem som beslutar om vad barn, sjuka och gamla skall få på sina tallrikar.//My

    SvaraRadera
  2. Hej håller fullt mä förra kommentaren å håller på dej Sara å vi måste kämpa hårt för bra mat till alla "insutioner" som serverar mat.//Pia

    SvaraRadera
  3. Visst går det att göra upphandlingar på ett helt annat sätt. Men det kräver engagemang och kunskap precis som du säger My. Vet inte om ni har titat på Matakuten på Fyran som handlat om skolmaten,där har funnits en del inslag som visat hur illa ställt det är med kunskapen på kommun och tjänstemannanivå. Vi behöver bli ännu fler som höjer rösten, visar på bra exempel och engagerar oss.

    SvaraRadera