2009-06-17

Silltoppen

Det sillen man vill åt, allt annat kan vänta. Oavsett väder (herregud är vi inte ganska luttrade och vet att svensk midsommar i 9 falll av 10 inkluderar varm tröja och något vattenavstötande ) här har ni min silltopp:

1. Äpple och pepparrotssill, sötsyrligt på 15 minuter.
2. Matjessill med gräslök med brynt smör, för god för att missas.
3. Silltapas, inlagd sill med nya kläder.


Glöm inte att köpa knäcke!
För att öka knäckenjutningen kan du rosta om brödet i ugnen, 5 minuter i 200 grader. Lägg på en ordentlig skiva Västerbottenost eller varför inte testa en vällagrad Grevé.

Smarrigaste bubblorna!
Mosa jordgubbar tillsammans med en skvätt fläderblomssaft. fördela blandningen i höga glas och fyll på med moussernde vin.

Ta en sipp på bubblet, sitt ner och bara njut. Ha en toktrevlig midsommar allihop!

1 kommentar:

  1. Sjäv har jag gjort silltårta. En klassiker som är enkel och god som attan. Perfekt när Coop har extrapris på matje dessutom!

    SvaraRadera