2009-04-18

Vårt dagliga bröd

Igår åt vi frukost och gick och la oss. Besöket på klubben alla svenska tidningar skriver om, La Esquina drog ut på tiden och för att kunna sova riktigt gott tog jag en paella vid tre-tiden medan resten av gänget fegade och valde yoghurt och granola.

Oavsett tid på dygnet kan du äta gott i New York. Barerna serverar mat ändå fram till soluppgången och den från utsidan lite skräpiga dygnetrunt-öppna delin döljer ett rikt och matigt inre. Med bra kvalitet.

Le pain de Quotidien , vårt dagliga bröd, har inte riktigt lika generösa öppettider. Men det här bageriet och restaurangen får du bara inte missa. Det finns på flera ställen på Manhattan, men den som ligger inhyst i ABC Carpet & Home och är definitivt värt en omväg. Kaffe och te serveras till underbar mat och ett lika underbart ekologiskt bröd. Långa träbord gör att man sitter nära varandra, ett behagligt ljus gör att man framstår som ovanligt snygg och den mjuka atmosfär skapar ett välbehövligt lugn i storstadshetsen.

Ett besök på "Vårt dagliga bröd" är som balsam för själen.

På Le Pain Quotidien kan man konsten att njuta av måltiden. Har du glömt hur man gör finns det tydliga instuktioner.

Släng inte brödet, använd det som servettställ!

Überhippa La Esquina har nog sett sina coolaste dagar. Vi kom in utan bordsbokningen en fredagskväll, vägen ner genom källaren genom det mexikanska köket var roligast. Aningen lite folk men skitbra musik är mitt betyg.

1 kommentar:

  1. Gunilla Andersson2009-05-06 09:20

    Hej Sara!

    Vi är två matnördar som just kommit hem från New York. Efter tips om din blogg från Johan Ununger följde vi dig tätt i hälarna till alla härliga matställen... och vi blev inte besvikna. Frukosten på le Pain Quotidien var nog den bästa även om den gjorde ett stort hål i plånboken.
    Tack Sara för en härlig blogg!
    Gunilla och Eva

    SvaraRadera