2009-04-14

Picknick i parken

En gammal bekant dök oväntat upp och blev en ny frukostfavorit. Den gick rakt in på topplistan och pocherade ägg kommer definitivt att höja hemmahelgernas frukoststandard.

New York visar sin soligaste sida och en picknick i Central Park är självklar. Fönstershopping genom SoHo till gourmetparadiset Dean and Deluca. Att inte komma ut med en alldeles för stor picknickkorg är en prestation. Här finns allt och lite till, ostar, nybakat bröd, goda korvar, färdigskuren frukt, sallader och mängder av suveränt färdiglagat, visst ska vi ha lite mer ost eller kanske några cupcakes som avslutning. Ja, ni fattar ett paradis för smaker.

Pizza med mozzarella, vitlök, tunt skivad potatis, stekt lök, färsk rosmarin och olivolja. Vem vill inte ha en bit?

Det känns helt omöjligt att välja. Kan man få en bit av alla?

Salladen med den oväntade blandningen av vildris, rött ris, risoni, vårlök och syltade tranbär fick hela picknickgänget att ropa efter mera. Vill du testa på direkten, låter du de torkade tranbären koka i lite vatten i mindre än en minut. Blanda med olivolja, salt och peppar.


Tårtan, snyggare än snygg fick ändå stanna kvar bakom disken hos Dean and Deluca.


Blommande magnoliaträd och skön musik till maten, vilken bonus.

3 kommentarer:

  1. Dean & Deluca är helt enkelt bäst. När jag bodde i Washington DC var jag stammis hos dem, framförallt i ost- & brödavdelningen. Njut lite å mina vägar också, är du snäll.

    SvaraRadera
  2. Heja, Kristina, New York äger.
    Rebecca, jag njuter och njuter och njuter. Mer inspiration kommer.

    SvaraRadera