Vem vinner kycklinggrytekoket på Operakällaren idag? Tre lag från mellanstadieskolor i Abisko, Södertälje och Malmö gör upp om vem som lagar Sveriges godaste kycklinggryta. Jag sitter i juryn och smakar, smakar och smakar. Tills det är dags att presentera det vinnande receptet får ni hålla till godo med en snabb röra till kycklingfiléer.
Ajvar relish, sås med bas av grillad paprika är ett måste i kylen. Den sätter bra fart på allt från falukorv till entrecote.
Ajvar relish, sås med bas av grillad paprika är ett måste i kylen. Den sätter bra fart på allt från falukorv till entrecote.
Köp den milda versionen om smaklökarna är känsliga och blanda 1 dl ajvar, skal och saft från en citron, 2 finhackade vitlökar och så lite salt och peppar. Täck kycklingfiléer med röran och in i ugnen i cirka 20 minuter. Bulgur eller pasta välj du själv, men middagen är klar.
Lunchlådetips: Ajvarkyckling, gröna blad, bulgur och fetaost.
Lunchlådetips: Ajvarkyckling, gröna blad, bulgur och fetaost.
sara, va fan ska jag äta till middag nästa vecka?
SvaraRaderamathias@nrj.se
mnl :D
Svaret ligger på ditt skrivbord.
SvaraRaderaPuss och kram Sara