Vill du matfynda? Gå direkt till grönsaksdisken för där finns säsongens billigaste rötter. Blanda hej vilt och ha dem alltid till hands i kylens grönsakslåda. Bäst mår de av att förvaras svalt, 4-8 grader och i en plastpåse som hindrar ett för tidigt åldrande. Och glöm inte vitkålen som just nu är i toppform.
Bästa vintersalladen: Byt ut sallad, gurka och tomat mot något varmare när det är kallt ute. Bryt vitkål i bitar, häll på ordentligt med olivolja, blanda ner lite finriven ingefära och toppa med flingsalt. In i ugnen några minuter, mums.
Oväntat med rotfrukter: Rosta extra mycket, spara till nästa dag och lägg dem som topping i en slätmixad soppa. Middagen är klar.
Krossa en knöl: Koka potatis, morötter, palsternacka och rotselleri i bitar. Häll av vattnet och krossa dem grovt. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och du har ett helt nytt mos.
Ny smak på pizzan: Grovrivna rötter på kvällens pizza. Köper du degen färdig går det ännu snabbare.
2009-03-10
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du är en tillgång för Coop med alla dina härliga tips.
SvaraRaderaVi träffades på ABF när vi hjälpte till med glöggtillbehören.
Jag har också precis börjat blogga ekomarianne.blogspot.com och läser din varje dag.
Har också blivit förälskad i Camilla Plum ännu en härlig person.
Lycka till!
Hej Marianne,
SvaraRaderavad roligt att du hittat hit. Vilka bra tips jag hittade i din blogg, inspirerande!
Lycka till du också!