2009-04-07

Städdille


Inför storhelger har jag en tendens att drabbas av städdille. I kylen. Det blir rent och snyggt med plats för nytt. Inget som inte har synliga tecken på mögel får slängas.

Vilken tur att jag var med på Cirkus och fick ta del av de tre vinnande bidragen i "Resttrixa"

And the winner is:

Spaghetti med hetta
Äntligen kan du sluta slänga pasta. Lägg till proscuttio och middagen är fixad

Fräs finhackad vitlök och chiliflakes i rikligt med olivolja. Blanda ner din överblivna pasta och låt den i all hast bli varmt. Salta, peppra och riv över mängder med parmesan. Makalöst gott.


Ostfondue
Grannarna vill komma över och det är för sent för kaffe. I kylen finns gamla ostkanter och torrt bröd, då föddes den här rätten.

Låt ostbitarna smälta på svag värme tillsammans med en skvätt vitt vin. Skär brödet i stavar och stek det knaprigt. Gurkstavar, brödpinnar och ostfondue, kan det bli mer retroriktigt?


Salladssoppa
Salladen brukar tappa stinget av att sparas. Äntligen finns lösningen.

Släng ner salladsresterna med dressing och allt i en kastrull med buljong och finhackad vitlök. Ju matigare sallad desto bättre. Värm, mixa och soppan är klar.

3 kommentarer:

  1. Det lät spännande! Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Hej Sara,
    Än en gång, stort tack för att du var med oss på Cirkus på vårt seminarium "Släng inte maten!". Du och Staffan Lindberg, koldioxidbantare,artist och musiker, gjorde ett suveränt roligt framträdande tillsammans. Och så bra att du lyfter vinnarbidragen i vår i "Restrixtävlig". Jag har provlagat alla recepten. Så gott!
    Love
    Louise
    Konsumentföreningen Stockholm

    SvaraRadera
  3. Tack Louise, för en otroligt inspirerande dag och en kul tävling. Hoppas att vi blir ännu fler som slutar slänga och börjar resttrixa.

    SvaraRadera