2009-04-05

Oväntat gott


Ibland blir mina matreportage bättre än väntat. Det här för Mersmak fick snålvattnet att rinna.
Skållade tomater i stora klyftor gifter sig på ett alldeles utmärkt sätt med finhackad rödlök, chili och pressad lime. Serveras medan tomaterna fortfarande är varma och med en dressing av honung, olivolja och mynta.
Tillsammans med en macka med trattisar, torkade och blötlagda. Smulad fetaost, rosépeppar och en stund i ugnen. Nu måste vi bara äta.

2 kommentarer:

  1. Tack för inspirationen. Nu blir det inte bara pasta med färdig tomatsås till middag utan istället fullkornspenne med dina tomater, lök, chili och fetaost + att jag lägger till rostade pumpakärnor på toppen (men det gör jag på allt)

    SvaraRadera
  2. Rostade pumpakärnor är urgott. Prova att strö dem på en morotsallad eller som topping på pannkakor. Lycka till med middagarna!

    SvaraRadera