2011-04-03

Think big

Att börja använda frysen är lite som att skaffa en kalender. Det är ju en sak att skriva i saker och något helt annat att få in rutin att titta i den varje dag. Men när det väl rullar är det som att ha en egen assistent! Drömmen om god, färdiglagad mat utan onödiga tillsatser ligger inte längre bort än ditt eget kök!

Alla typer av färsbiffar och köttbullar är guld att ha i frysen! Variera innehållet med kyckling, experimentera med kryddningen eller tillaga köttbullarna direkt i såsen!


Det fina med långkok är att du kör ner en massa grejer i en gryta på fem minuter och sedan sköter den sig själv! Bär hem så mycket högrev eller bog du orkar, rota fram din största kastrull och sätt igång! Prova en het chili, klassisk fransk boeuf bourguignon eller piffa med smaker från Afrika!

Frys maten i lådor eller plastpåsar och tänk på att fylla dem ordentligt, luft förkortar livslängden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar