2010-05-12

Laga enkelt, ät länge

Här är tipsen för en toppenhelg oavsett väder:

Grillen som fungerar även när det är snålt med plusgrader.
Koka tjocka revbensspjäll, de sköter sig själva i en timme. Glasera och grilla på varje sida i några minuter. Du hinner inte börja frysa och risken att köttet bränns är helt utesluten. Att det blir så gott att det här är det enda du vill grilla i sommar är en ren bonus.


Låt grönskan sprida sig till tallriken.
Kom i toppform inför badsäsongen och lägg mer grönt på grillen. Majskolvar, sugarsnaps, zucchini, allt går att grilla.

Laga superenkla luncher.
Råstekt sparris, frittata med ogräs, sallad med grillad halloumi, mums. Laga enkelt och ät länge är hela helgens motto.

Byt att göra i trädgården mot att var i trädgården istället.
Sitt ner i en skön stol och se på när allt växer.

Missa inte helgfikat.
En av ledighetens absoluta höjdpunkter infaller runt tre-tiden och kommer tillsammans med kaffe. Satsa på bakningens snabbmat och gör en rulltårta.

Hoppas att ni får en toppenhelg!

1 kommentar: