2010-04-26

Burgerdags



Matglädje i butik är inte en kostnad utan ett av våra viktigaste konkurrensmedel. Att fotografera fruktdisken varje morgon, att låta kundernas alla sinnen beröras är en del av strategin bakom Sollefteås väg fram till Årets Matglädjebutik. Se med egna ögon hur de jobbar och missa inte slutet där det bjuds på lunch.

Så länge vädret tillåter tänker jag låta grillen jobba. Kycklingburgare heter kvällens måste. har du svårt att hitta färs gör du helt enkelt egn i matberedaren. Börja med att mixa lök och kryddor och ha kycklingfiléerna eller lårfiléerna sist. Hemligheten är att inte mixa för länge för då blir färsen seg.
Servera med tillbehör som du gillar och gör som jag grilla helgens kvarblivna bröd.

2 kommentarer:

  1. Hur blir man av med alla campylobaktorbakterier från matberedaren??? Har drabbats av dessa illbattingar och har en livslång fobi!!!!
    Här hemma har rå kyckling en egen skärbräda som alltid täcks av ungsplåtspapper. Allt som varit i beröring diskas sedan i kokhett vatten och grovsalt, sedan diskmedel, innan de får hälsa på diskmaskinen.
    Har svårt att se matberedaren i samma situation!!

    SvaraRadera
  2. Jag kör bunken till matberedaren i diskmaskinen och det fungerar utmärkt. Alternativet måste vara att göra precis som du gör: Diska i kokhett vatten, minst 70 grader.

    SvaraRadera