I kväll är det Mersmakskväll med afrikanska smaker. I köket jobbas det för högtryck och här får ni ett tidigt smakprov:
Mandlar och cashewnötter får blanda sig med soja en stund för att sedan rostas i 150 graders ugn.
Den afrikanska grytan är inte klar än bild kommer i morgon.
Det ser ut som helt vanliga plättar meni smeten finns både hirs och kokosmjölk och de ska serveras med kokosflingor, matyoghurt och honung.
Några av recepten hittar du i senaste numret av Mersmak.
Blir du också sugen på afrikanskt till kvällen föreslår jag en het kokoskyckling från Kenya.
Jag har också bloggat om kokoskycklingen:) http://stulnarecept.blogspot.com/2009/05/kokoskyckling-fran-kenya.html Den är verkligen god!
SvaraRaderaTycker att du gör ett jättebra jobb! Blir glad av att se brochyrerna du gjort. Afrikanska recepten var väldigt trevligt. Hoppas på mer sådant längre fram. Är ju ett tag sedan detta var aktuellt, men håller på att tina lammgrytbitar just nu för kaffekokt lamm och kände att jag vill skicka iväg ett tack till dig för det receptet.
SvaraRaderaHoppas du fick ordning på ditt kaffekokta lamm! Det är så härligt att resa och upptäcka nya smaken! Det känns toppen att du inspireras av min mat! Tack!
SvaraRadera