2010-09-17

Fredag i Italien

Låt lite italiensk passion sätta ny fart på fredagsmyset och ät flera smårätter istället för en enda. Att äta, laga tillsammans och umgås är nog det bästa sättet att varva ner efter en vecka på jobbet.

Börja med ett blixtsnabbt tilltugg på färska fikon fyllda med getost och valnötter. Ät dem under tiden som du rör runt i risotton al funghi eller på hederlig svenska risotto med svamp. Eventuellt kan den om hungern är stor kompletteras med en klassisk tomat- och mozzarella sallad.

Avslutningsvis lutar du dig bekvämt tillbaka och njuter av chokladglass med limoncellosås. Vilken start på helgen!

2 kommentarer:

  1. Fikon med ricotta, mandelmassa och choklad är inte heller så tokigt till en skopa glass!
    Jag kunde plocka egna fikon när vi var i Italien i somras och det är ett riktigt fint matminne.

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag suktad, det där ska jag testa bums. Tack för tipset!

    SvaraRadera