Här kommer fredagens bästa shoppingtips: Köp en digital stektermometer! Varför chansa med slutresultat på en dyr råvara? Vill du vara säker på att köttet blir perfekt rosa, använd en termometer. Vid 55° är köttet rosarött, vid 60° rosa och helt genomstekt är det runt 70°.
Att köttet har en torr yta och är rumstempererat innan det läggs i en ordentligt varm stekpannan, där en klick smör gärna får blanda sig med olivoljan, är tre ytterligare bra knep på vägen mot den perfekta köttbiten.
Kvällens fredagsmys har fått vårsmaker med färska örter och att de är färska är hela grejen. Torkade gör sig ej besvär i den här snabbmarinaden. Vill du mysa lite extra serverar du fetaostgratinerade grönsaker till och rundar av med en mjuk och välgörande chokladmousse. Trevlig vårhelg!
Hur mycket vitt vin ska det vara? = 0,5 vaddå?
SvaraRadera0,5 dl ska det vara. Ursäkta missen, den ska vi omedelbart rätta till.
SvaraRadera