2009-12-14

Fynda julsillen

5 kronor burken för den inlagda sillen. Vilken trevlig julklapp till alla medlemmar. Jag bidrar med ett quick-fix som enkelt botar lägga in sill-stressen.
Häll över den färdigköpta på en egen burk, toppa med några extra morotsslantar och lite finhackad rödlök. På med locket och så till det allra viktigaste; Klistra på en egen handtextad etikett med texten Min bästa julsill.

Vill du anstränga dig ytterligare lite till, sätter du helt enkelt ny smak på den inlagda och skapar en lingon- eller sherrysill. Låt den här bli sillvecka och gör klart alla sillarna till julbordet. Smakerna blir bara bättre av att få stå till sig.

Måndagar är min danskväll, tangostegen sitter som gjutna, och middagen måste ha samma fart som dansen.Ugnspannkaka gör hela familjen mätt och belåten.

3 kommentarer:

  1. Allvarligt talat Sara - tycker du att burksillen är god? Fransk löksill kan gå om man är ute och campar. Eftersom det är så lätt att lägga in sill gör jag det själv. Inlagd sill, enbärssill och en variant med mattjes, dill och tomat. Resultatet blir bra mycket bättre. Det är en syntetsmak på burksillen.
    Bengan

    SvaraRadera
  2. Bengan, nöden har ingen lag. Möjligen en sillag.
    Det är väl alltid så att egenproducerat är svårslaget, inte minst för själva känslan.

    SvaraRadera
  3. Ugnspannkaka vilken succé hemma - det var ett toppentips för familjen som ätit mycket köttbullar och pasta senaste veckan

    SvaraRadera