Rensa frysen på bär från förra säsongen, koka snabbsylt och gör plats för nya skördar. Chilla med grönt och fynda i trädgårdsland och grönsakshylla. Smaka, ta ut svängarna och hitta nya kombinationer. Allt är tillåtet
Som på beställning finns en ny receptbroschyr full med smarriga sommarrätter i butikerna. Sätt svensk smak på peston med persilja, gör en het gurksoppa eller luncha på ett smarrigt smörrebröd.
Men missa inte körsbärkompotten på sidan 13. Den håller sig i kylen i lite mer än vecka och är sommarens bästa smak i burk.
Tack för en rolig och intressant blogg! Vill bara tipsa dig och andra att läsa Johan Unungers artikel på Saltå kvarns blogg - saltakvarn.wordpress.com, om Fair Trade i Europa. Han vill att vi ska stötta det lilla mejeriet som tillverkar parmesanost på uppdrag av Coop Änglamark, genom att handla osten. Hoppas inte Coop kan pressa priset på osten, på bekostnad av mejeriets lönsamhet! Ylva
SvaraRadera