2009-05-07

Helrätt

Jag blir glad, inspirerad och hungrig på mer varje gång jag är på Saltå Kvarn. Tack, fantastiska Johan för all din tid och ditt brinnande engagemang. Tack för en supergod lunch och ett alldeles extra tack för bageriets magiska kardemummabullar. Heläkta rakt igenom och jag lovar de har inte snålat på någon av ingredienserna. Har du inte varit här ännu så är det mitt bästa Gör en utflykt i helgen-tips.

Den nya grapefruktjucien passar mig perfekt. Bitterbesk och rivigt god. Solroskärnorna är en annan favorit. Perfekt för fröpaneringen i kvällens middag.

Blanda riven parmesan, hackade solroskärnor, basilika, salt och peppar och starta paneringen. Den passar lika bra på kyckling som fisk eller varför inte på en aubergineskiva? För här kommer dagens viktiga:

Låt det gröna få breda ut sig på tallriken!

I kvällens middag spelar kycklingen en biroll som bara har till syfte att supporta tallrikens stora stjärna: Blomkål i en alldeles utsökt dragondressing med smak som en kall bea.

Låt 2 msk torkad dragon får dra i 1/2 dl vitvinsvinäger. Under tiden blandar du en burk créme fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta, 2 finhackade schalottenlökar och 1 dl hackad persilja, 1 msk dijonsenap och 1 msk honung. Avsluta med att bland dragon- och vinägerblandning med små trevliga, helt råa blomkålsbuketter. Där fick jag till det, raw food och helrätt.

4 kommentarer:

  1. Hej Sara,
    Du är välkommen på återbesök när som helst!
    /johan

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!
    Älskade ditt program "Saras kök" i Svt, kommer det tillbaka? Kokboken är även den helt suverän, bra recept och underbar layout. Har nog lagat mig igenom hela boken tror jag. Gillar ditt sätt att laga mat, hälsosamt men ändå inte överdrivet om du förstår vad jag menar, samt att det är anpassat till familjen. Har du fler kokböcker på gång? Gillar såklart din blogg oxå.
    MVH/Maria

    SvaraRadera
  3. wow... låter verkligen som något i min smak! :D

    SvaraRadera
  4. Johan, jag lovar att komma tillbaka snart.

    Tack Maria, vad glad jag blir att du gillar mitt sätt att laga. Vardagsnjutning är vad det handlar om och då gäller det att inte krångla.
    En ny bok är på gång i september då Coops Vår kokbok kommer ut i ny upplaga. Du kommer att hitta massor av nytt och vardagssmarrigt. Och varje månad finns en ny CoopMat, receptbroschyr med mina recept i Coops alla butiker.
    Vi ses/Sara

    SvaraRadera