2009-04-30

Pizzaparty efter brasan

Elda på med pizza och bubbel efter kvällens brasa. Färdigfixad och klar att hugga in på. Skippa tallrik och bestick, en servett är vad som krävs och vill du inte dega själv finns det färdigkavlad i kyldisken. Vad mer kan man begära?
Möjligen lite outspädd flädersaft att blanda med bubblorna. Skål för våren!

Potatis som skivas tunt, olivolja, flingsalt och färsk rosmarin och timjan.

Minipizzor med chili, sardell och tomat. Tipset är att göra många och byta till skinka på barnens.

,
Mitt senaste påhitt direkt från fotostudion. Grovhacka en gul lök, två vitlöksklyftor och blanda med 1/5 dl olivolja, en skvätt vitt vin, salt och lite färsk timjan, koka i cirka 5 minuter. Mixa till en slät sås som breds på degen. Lägg på mangold, spenat eller zucchini funkar lika bra. Ta gårdagens lätt begagnade bröd och smula över, hyvla på massor med gruyère och avsluta med att ringla över olivolja och flingsalt. Sanslöst gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar