2009-05-01

En rubbad grill



Banka, gnugga och dunka. Tveka inte, utan ge köttet en rejäl omgång, det gäller att ta i. I gengäld slipper du timmar i marinad och olja som droppar och skapar otämjda eldsflammor. Majbrasorna fixade vi igår.

Rubbing är sommarens hetaste grill. Torra kryddor och örter som gnuggas in i köttet innan det läggs på glöden. Inga väntetider och inga hala oljor. 

Välj fritt bland örter och kryddor, smaka och prova dig fram. Här är några av mina bästa smakkombon:
  • Pepparblandning, svart, grön och rosé, persilja och vitlök till köttet.
  • Ingefära, chili och vitlök täcker kycklingen.
  • Pepparot, dill och citron sätter fart på firren.
Pakettips: Foliepaket på grillen är bäst. Lägg i rödbetor, vik ihop och servera med en pestodipp.

Fler rubbade grillar, nya sallader och hippa dipper finns i min nya grillbroschyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar