2009-03-31

Grönsaks-makeover

Det är akut behov av en grönsaks-makeover. Vi slänger nästan hälften av allt bröd vi köper, tätt följt av färska färgglada grönsaker. En fjärdedel av alla hemkånkad frukt åker samma väg. Stopp och belägg, vi måste sluta slänga mat. Här finns både miljö och pengar att spara.

Grönsaks-makeover:
En grönsak som inte är tillräckligt snygg för en sallad kan platsa i en mer tilllåtande rätt. Dyk ner i kylens grönsakslåda och plocka fram allt som är lagom skrumpet. Ansa, skär i bitar, blanda vilt och gör kvällens godaste frittata. Om känslan är: Omelett på en tisdag, aldrig i livet ta samma grönsaker och gör en soppa.

  • Sänk temperaturen i kylskåpet till 6 grader så kan du förlänga hållbarheten i flera dagar.
  • Frys in och använd senare.
  • Laga något helt nytt med rester.
  • Frys frukt och bär som blivit lite stötta, de gör sig utmärkt i en smoothie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar