2010-12-15

Jultallrik 2010

Årets julklapp är en höjdare både för plånboken, midjemåttet och miljön. En surfplatta är stendött, en hushållsassisent för egen korvtillverkning kan vara okej, men årets bästa klapp är att äntligen laga lagom mycket julmat. Att slippa känna att sillsalladen, rödkålen och julbordets övriga rester står en upp i halsen redan på juldagen. Här är vägen mot en betydligt godare jul:

  • Laga bara favoriterna och låt resten utgå från menyn.
  • Välj bra råvaror, gärna ekologiskt för att maximera smakupplevelsen.
  • Klicka hem Konsumentföreningen Stockholms utmärkta portionsberäkning.
Jultallrik 2010

Där har ni mina godbitar för en riktig njutarjultallrik.

Vilket är dina bästa tips för att laga lagom mycket och slippa slänga julmaten? Skriv i kommentarerna och hjälp till och inspirera till en godare jul.

2010-12-13

Lyxiga julklappar

Hemgjort är lyx och ett säkert sätt att minska julklappsstressen. Försvinnande goda tryfflar, hembakade kakor och din bästa inlagda sill gör garanterad succé. Handskrivna etiketter, snygga burkar och ett rött band förstärker lyxkänslan. Lycka till med tillverkningen.

Kyckling till suveränt medlemspris gör att julklappstillvekningen pausar en stund för mexikanska smaker.

2010-12-09

Snillrik middag


I morgon är det dags för årets snillrikaste middag. Är du inte bjuden? Skönt, för då kan du äta det du gillar bäst, slippa konversera artigt och ta plats i TV-soffan för att se grannlåten.

Jag väljer en Nobelmiddag med mycket smak ur vårt nya delikatessortiment Coop Prima som du dessutom just nu får 10% smakrabatt på. Perfekt för en fredagkväll och nästan färdiglagat. Snillrikt eller hur?

2010-12-08

Suveränt goda lussekatter


Ni har väl inte glömt att baka lussekatter? Mindre mängd jäst, kladdigare deg och längre jästid är mitt tips för suveränt goda bullar.
Känner du att lucia och julen kommer med blixtens hastighet igen, är mitt förslag att du gör en saffranskaka fylld medmandelmassa som plåster på såren för att allt går i ilfart. Och under tiden den gräddas gör du absolut ingenting.

2010-12-06

Mest sökta matorden

Vi flyger som tokingar kors och tvärs över världen och matupplevelsen är en viktig del av resan. Men vilka maträtter är det vi tar med oss hem? Här kommer svaret som blixtsnabbt visar hur det verkligen förhåller sig.
Flygande Jakob på en tredjeplats indikerar väl att vi gärna vill crossover så länge det är välbekant. Klicka på maträtterna och du har recepten till 10 i topplistan.

Årets snyggaste julklapp

Vill du snygga till trefikat är det här världens chans. Vill du ge bort årets snyggaste julklapp är det ett minst lika bra tillfälle. En ny upplaga av Coops kaffemuggar med design av Stig Lindberg har premiärlandat i butikerna. Förra årets version "Fallande löv" tog slut på nolltid så mitt tips är att skynda.
Alternativet är att du tävlar och försöker vinna dem, fram till den 19 december har du på dig.
Kaffet köper du som är medlem till ett kalaspris denna vecka och har du inte bakat lussekatter så är det dags nu.

2010-12-03

Helgfix

Äntligen fredag och för att ni inte ska stelna till allt för mycket i kylan delar jag med mig av mina bästa helgfix.

1. Storhandla och se till att du får rejält med pengar tillbaka. Testa vår pengamaskin och se hur många sköna kronor det kan bli i Medlemsåterbäring på ett år.
2. Våga kladda och baka årets saftigaste lussekatter. Mindre med jäst och mjöl och längre jästtid är knepet.
3. Ta en provsmak på julen och fyll lördagslasagnen med kanel, parmesan och grönkål.
4. Bjud på glögg och pizza, Sött och salt är en oslagbar kombination.

Trevlig helg!



2010-12-02

Toppentips

Årets hetaste jultrend är inte en ny smak på sillen. Nej, i år är det korv som gäller och inget mindre än hemstoppad räknas. Det är lite pyssligt med definitivt värt att prova och förutom att det är enklare om ni är två så krävs en köksassistent med köttkvarn och korvhorn. Och så den viktiga detaljen fjälster som du kan beställa i din butik.

Känner du att egenstoppad korv är som ett dåligt skämt mitt i julstressen har jag ett toppentips. Isterband, prinskorv och chorizo från vårt nya delikatessortiment Coop Prima bjuder på en alldeles extraordinär smakupplevelse.

2010-11-30

Nya smaker

Ibland är bästa sättet för att hitta ny smakinspiration att resa bort. Till Roslagens famn och Skebo bussades vi på mat-och marknadsavdelningen förra veckan. Där mitt i skogen ligger Skebo kött som bara säljer kött från djur som vuxit upp på ekologiska gårdar.
I snygga mössor och skyddsrockar fick vi en utomordentlig lektion i hur rätt det är att välja ekologiskt. Både med tanke på miljön, djuren och för att återuppleva den goda smaken. Tack Klas, för en utmärkt guidning!

I gårdsbutiken shoppades det loss bland kanelkorvar, chorizo, bacon och den underskattade styckningsdelen fläsklägg. Jag missade tyvärr Väddö Gårdsmejeri där resten av gänget frossade i ostar. Tack Kicki och Lena för att ni tog oss med på en smakresa bland passionerade matälskare!

2010-11-29

Storhandla på onsdag


Vänta med att storhandla till på onsdag om du vill göra en bra affär. Då går startskottet för den nya Medlemsåterbäringen och ju mer du handlar för desto mer pengar får du tillbaka.

Så håll ut och töm kylen på rester under tiden, vilket också är ett fiffigt sätt att tjäna pengar.