2011-12-22

Vitaminrik sill på julbordet!

En asiatisk sill skulle man kunna dra till med - havtorn, chili, koriander och citron! Milda makter så fräscht och gott!

Havtorn kommer ursprungligen österifrån, en tålig liten buske som även trivs runtom Sveriges kustremsa. Framför allt på Åland där jag för övrigt fick mig mitt livs chock i somras av de oöverstigliga mängderna av detta supersura lilla bär. Ålänningarna skröt om sina olika verktyg de använder för att göra saft av bären direkt vid plockningen. En smart liten manick som producerar en helt naturlig puré där en sked ger dig årsbehovet av c-vitamin. Typ.

Jag hade en påse som souvenir i frysen som nu har blivit till sillkrydda! De finns även att köpa i frysdisken i din butik. Sätt fart, sillen måste dra i lagen minst ett dygn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar