2010-01-08

Räkfrossa till Let's dance-starten


Det är nu mitt i vintern när vattnet är isande kallt som de är bäst. Smaken blir helt enkelt krispigare, så blir du sugen på fisk i helgen, välj en svensk insjöfirre. Samma sak gäller för räkor, trots att det är under sommaren vi frossar mest är det nu de smakar som godast.

Starta fredagsmyset med en räkfrossa. En klassisk skagenröra eller roligt retrorätt: Räkor, vitt vin, surdegsbaguette och en het röra. Bägge är en perfekt inramning till säsongsstarten av Let's dance. Den barnvänliga versionen inkluderar självklart en tacogratäng.

Ser kvällen helt annorlunda ut måste jag nästan tvinga er att svänga ihop en omelett med räk- och avokadosallad på lördag eller söndag. Där har ni den perfekta helglunchen. Trevlig fredag!

3 kommentarer:

  1. Ja, visst är det konstigt att vi äter mest räkor på sommaren när det är nu dom smakar som bäst! Och självklart ska det ju vara färska räkor härifrån västkusten :-)

    SvaraRadera
  2. Ni har så mycket smarriga recept på coop. Jag läser veckans matsedel varje vecka och många av era recept är på vår veckomatsedel varje vecka.

    /Nina

    SvaraRadera
  3. Hej Nina,
    kul att du gillar recepten. Är det något som saknas tycker du, någon råvara eller typ av recept?

    SvaraRadera